Meghallgatod, amit a tested mond neked?

Te mennyit kommunikálsz a testeddel? Csak beszélsz hozzá, vagy meg is hallgatod, hogy mit szeretne? Nem is olyan rég tettem fel ezt a kérdést egy hozzám forduló barátomnak. Persze, hogy kommunikálok! – jött a válasz. „Etetem, amikor éhes, itatom, amikor szomjas.”

Sajnos az évszázadok alatt valahol nagyon elnyomtuk magunkban a testünkkel való kommunikáció képességét.

kommunikacio_a_testeddel_2

Elbizonytalanodtunk, hogy vajon igazat mond-e, nem értjük-e félre, és egyáltalán miben adhat választ a testünk?!

Mindenben! Bármiben! Testünk nem csupán egy tehetetlen hústömeg, amely fikarcnyi tudatossággal sem rendelkezik. Ő egy bámulatos csoda, melyben sokkal több erő, dinamika, regenerálódási képesség, és intelligencia rejlik, mint azt valaha el bírtuk képzelni. Ő a leghűségesebb társunk, a legjobb barátunk, aki mindenben támogat bennünket. Üzembiztos visszajelzéseket ad mindenről, ami hat ránk. Érdemes hát beszélgetni vele.

A válaszra, amit kaptam, kérdések sorával tudtam csak válaszolni.

Megkérdezed tőle, hogy amikor éhesnek érzed valóban az-e, vagy épp szomjas, esetleg még csak nem is hozzád tartozik az érzet?
Megkérdezed tőle, hogy most egy kicsit még szeretne-e éhes lenni?
Azt, hogy az étel, amit etetsz vele az neki tényleg jó-e?
Mit szeretne enni?
Tényleg az étel kell neki, vagy csak az energiája?
Hogy szüksége van-e valamilyen vitaminra?
Megkérdezted, hogy mikor és mennyit szeretne aludni?
Hogy mit szeretne felvenni aznap?
Mit szeretne sportolni, ha épp sportolni szeretne egyáltalán?

kommunikacio_a_testeddel

A médiából milliónyi tanács, praktika, és tuti módszer, „örök érvényű szabály” árad felénk egészséges életmód témában, amitől csak kapkodjuk a fejünket, mert fogalmunk sincs, hogy nekünk vajon melyik lehet az igazi. Meg sem fordul a fejünkben, hogy amit választunk, az a testünknek esetleg nem könnyed és örömteli hozzájárulás.

Rossznak ítéljük saját magunkat, ha testünk valami meredeknek ítélt dolgot szeretne tenni, ami totálisan ellentmond annak a szemléletnek, amit szeretnénk ráerőltetni. Mi van akkor, ha nem kell kiválasztanunk egy utat, és erőnek erejével végigmenni rajta? Milyen volna folyamatosan kérdésben lenni, hogy mi adja a legtöbbet számunkra? Mi van akkor, ha ma ez, holnap meg már más? Mi volna, ha a testünk szabadon választhatna? Milyen volna kilépni a merev következetesség csapdájából?

Amikor már betegség jelenik meg a testedben, az gyakorta egy komoly és hangos segélykiáltás a részéről, hogy végre meghalld, amit mondani szeretne neked.

Hajlandó volnál ránézni, hogy ez a jelzés, ez az intenzitás valójában mit jelent? Kérdezhetem azt is, hogy min változtattál a fájdalmaid hatására? Megkérdezted tőle, hogy a tabletta, amit be szeretnél vetetni vele vajon tud-e hozzájárulás lenni neki?

Lehet, hogy nem sikerül elsőre, hiszen a hosszú-hosszú idő alatt tökélyre fejlesztettük a belső hang elnyomását. Ne csüggedj, próbáld meg újra és újra. Hamarosan meg fogod hallani Őt, Ő pedig meg fogja hálálni, hogy odafigyelsz rá. És különben is…. vajon hogy mehetne ez elsőre is könnyen? Vajon mi kell hozzá?

Az én testem most boldog. Heart Csak ülök itt mosolyogva, és élvezem, hogy ujjong. Élvezem, hogy élvezi, hogy leírhatta mindezt Nektek. Kezdjetek hát Ti is kommunikálni! Higgyétek el, megéri. Végtelenül bulis dolog, és a testetek igazán hálás lesz érte.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.