Ellenállni, vagy megengedni?!

A fél világ kiakadt Donald Trump győzelmén az Államokban. Sokan jelenleg is keresik az okokat, hogy hogyan is történhetett mindez, és még többen fejezik ki folyamatosan nemtetszésüket, az újonnan kinevezett amerikai elnök személyével, és nézeteivel kapcsolatban. Az ellenállás hatalmas méreteket ölt, sztárok tömege szólal fel az új államfő ellen. Vajon az emberiség tisztában van azzal, hogy mit is teremtenek hatalmas ellenállásuk által?

A kérdés sajnos csak költői, hiszen a tengernyi ellenállás okozta méretes falakon nagyon könnyű fogást találni, és a szemben álló erők egymásnak feszülnek.

743_1920x1440

Ahol a gondolataink, ott az energiánk. Amire figyelünk, annak létezését fenntartjuk a figyelmünkkel.

Ugyanez érvényes az ellenállásra is. Minél több energiát ölünk az ellenállásba, annál szilárdabb hidat képezünk köztünk, és a dolog között, amit mindenáron szeretnénk elkerülni. Ezt egyedül, egymagunk is képesek vagyunk felépíteni. Ha mindezt hatalmas tömegek teszik egyszerre, a hatása szinte elképzelhetetlen. Érdemes számításba venni, hogy figyelmünkkel, és ellenállásunkkal mindannyian hozzájárulunk létrejöttéhez, és fennmaradásához.

Vizsgáljuk meg, hogy mi is a cél, amit el szeretnénk érni. Ha ez a cél ellentétes azzal, ami most van, akkor jobban tesszük, ha befejezzük az ellenállást, és elkezdünk valami teljesen mást választani. Amint lekerül a figyelem és az ellenállás energiája, a dolog egyszerűen csökkenni kezd, hisz elapad a tápláló csatorna, ami lehetővé tenné fennmaradását.

A híd szép lassan megszűnik, és többé már nem is talál utat hozzánk.

4990e84e_37187_poster2000

Ha visszagondolok a saját életemre – és ha őszintén magadba nézel kedves Olvasó, biztos vagyok benne, hogy Te is találsz rá példát – számos esetet tudnék felsorolni, amikor kézzel-lábbal hadakoztam dolgok ellen, ezáltal csak mélyebbre és mélyebbre ástam magam a problémában, végül már csak kapálóztam az életemért, mint pókhálóba gabalyodott pillangó. Igazán kellemetlen élmény, nem igaz? Mennyivel könnyebb lett volna már az elején levenni a jelentőséget róla, és feltenni a kérdést, hogy vajon mi mást választhatok?! Sebaj, sosem késő!

A szabaduláshoz szükséges, hogy elfogadjuk a jelenlegi helyzetet. Most ez van épp. Ezt választottuk, ezt szeretnénk megélni.  De vajon mit hozhat a következő 10 másodperc választása? Mi más lehetséges? Mi mást teremthetünk? Bizonyára átfut az agyadon kedves Olvasó, hogy oké, de én ehhez egyedül kevés vagyok. Csak egy apró csepp a tengerben. Magam is sokáig gondoltam ezt.

No de miből is áll a tenger? Sok-sok apró cseppecske alkotja, ahol minden cseppnek helye van, minden cseppre szükség van, és így alkothatja a teljes egészet.

Ha egy apró cseppecske mozgásba lendül, az mozgásba hozza a mellette levő cseppeket, azok újabbakat, majd újabbakat, és újabbakat, végül az egész tenger szépséges, és végtelenül erős hullámokat vet, ami hatalmas erejével bármilyen hidat képes ledönteni.

slide-3-background1

Elég egyetlen változás. Elég egyetlen ember, aki teret biztosít a többieknek a változáshoz. Elég egyetlen cseppecske, aki mozgásba lendít maga körül még valahányat. Akár egyet, akár többet, az teljesen mindegy! A lényeg, hogy a rendszer mozgásba lendül tőle, és a változás továbbgyűrűzik. Vajon mennyi dologgal játszhatunk el így? Vajon mit teremthet a megengedésünk, és a kíváncsiság, hogy mi más lehetséges? Én nagyon kíváncsi vagyok erre, és játékra invitállak Téged is kedves Olvasó! Játsszunk együtt, és nézzük meg, mi mást teremthetünk együtt!

Ha tetszett, ajánlom figyelmedbe egy másik cikkem a választásról. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.