Vajon mi van a falakon túl?

Számomra végtelenül aktuálissá vált ez a téma, rá kellett jönnöm, magam is mestere vagyok a bezárkózásnak. Ránéztem hát mi is van mögötte.

Vajon mi lehet a falakon túl… Mert falak bizony vannak. Mindenütt. A legtöbben úgy élik az életüket, hogy igyekeznek minél magasabb és vastagabb falakat húzni maguk köré, hogy megvédjék magukat a külvilágtól. Mert „ilyen világot élünk”. Mert „félni kell”. Mert „mindig óvatosnak kell lenni”, és „jobb, ha mindig gyanakszol”. Vagy egyszerűen csak azért, hogy meg ne bánthasson senki, nehogy kihasználjanak, összetörjék a szíved, vagy mert gyerekként bántottak már eleget.

Azt hiszem kimeríthetetlen forrásból tudunk meríteni, ha okokat keresünk, hogy miért építsünk még több és nagyobb védőbástyát magunk köré.

Megtanultunk élni saját falaink árnyékában. Gyakran észre sem vesszük őket, melyek ugyan valóban tökéletesen megvédenek a külvilágtól, de pontosan ugyanennyire nem jut át rajta fény, szeretet, érintés, kedvesség, és bizony pénz, meg siker, és igazán boldog párkapcsolat sem!

afalketoldala.jpg

Ami még ennél is fontosabb, hogy a valóság véget ér a fallal, és a másik oldalon egy teljesen új valóság kezdődik. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy világunk folytatódik a falon túl. Azt gondoljuk, hogy kifelé közvetített vágyaink, érzéseink azért még áthatolnak, de sajnos ez nem így van. A mesterien felépített falak mindkét irányban hermetikusan zárnak. Csekélyke információ jut ki, és ugyanennyire kevés jut el hozzánk is.

Ilyenkor csak ücsörgünk a szürke, hideg, nyirkos falak mögött, és szenvedünk, hogy senki sem hallja meg segélykiáltásainkat. Nincs egyetlen ember sem a világon, aki venné a fáradságot, hogy átmásszon. Vágyaink nyilait küldözgetjük számolatlanul kifelé, de ezek egytől egyig megtörnek a falnak ütközve.

sad-wallpapers-of-boys.jpg

Kitekintünk a kicsinyke kémlelőn, és egy olyan valóságot látunk odakint, amit szintén mi teremtettünk oda, és pontosan azt a zordságot mutatja, amit látni szeretnénk. Hisz pont ezért húztuk fel a védelmet, nem?! Nézzük, nézzük a virtuális mozit, és egyre csak vastagítjuk azt a bástyát.

Mindeközben észre sem vesszük, hogy hányan szeretnének bejutni oda, és nem látjuk azt sem, hogy ők pont ugyanannyira szenvednek az elszakítottságtól, mint mi magunk. Nem érezzük a gyilkos energiát sem, ami azt mondja „Állj, és ne tovább!”, mely megbénít, és cselekvésképtelenné tesz minden próbálkozót. Csendben, feltűnés nélkül. Miközben mi úgy érezzük díszbe öltöztettük a lelkünk, hátha úgy észrevesz valaki. Várunk, vágyjuk a felszabadult életet, a friss levegőt, a napsütést, virágillatot. Majd a hiábavaló várakozás végén csalódottan, önigazolva húzunk még egy szintet a kőfalra, hisz most már teljesen bizonyos, hogy világunkból végleg elveszett a jó.

love.jpg

Ha hajlandóak vagyunk kibújni a csigaházból, a virtuális valóság helyett teljesen mást láthatunk. Ott emberek vannak, akik szeretnek, barátok, akik várnak ránk, idegenek, akik ránk mosolyognak az utcán, fény van, végtelen tér van, és még megannyi csoda, amit megteremthetünk. Kívül ott van a bőség, ami csak arra vár, hogy beengedjük.

Állj meg egy pillanatra, kérd a falaidat, hogy most egy kis időre engedjenek le, és kérdezz…

Milyen volna látni a torzítatlan valóságot?
Milyen volna kimenni a fényre, szippantani egy nagyot a friss, virágillatú levegőből?
Milyen volna megtapasztalni, hogy a külvilág szép is lehet?
Milyen volna kiszabadulni a bábállapotból, és szabadon szárnyalni?
Milyen volna megmutatni a saját szépségünket mindenkinek, még magunknak is 🙂 ?
Milyen volna elfogadni mindazt a hozzájárulást, amit kaphatunk az univerzum összes molekulájától?
Milyen volna hozzájárulást adni mindennek, és mindenkinek, akinek mi azok lehetünk?
Milyen volna újra és újra, egyre hosszabb időszakokra leengedni a falakat?
Milyen volna ébernek maradni, és csak akkor keresni menedéket, ha valóban jön a vihar?

Milyen érzés volt? Van kedved többet választani ebből?

Tarts velem, és megmutatom, hogy az Access hogyan bontja le a falakat!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.