3+1 ok, amiért érdemes az Access Bars-t végzett facilitátortól tanulni

A napokban épp saját szórakoztatásomra keresgéltem az Access Bars-szal kapcsolatos témák között, amikre az emberek leggyakrabban rákeresnek az interneten. Kikerekedett a szemem, amikor megláttam a következőt: „Access Bars könyv letöltés”. Bevallom sohasem fordult meg a fejemben eddig, hogy megpróbáljam, de el tudom fogadni azokat is, akiknek viszont igen.

Sajnos rossz hírem van, ez nem így működik. Rengeteg nyilvános anyag elérhető, de a tanfolyamok anyagai nincsenek köztük, aminek nyomós oka van. Vannak dolgok, amiket nem lehet, de legalábbis nem érdemes képzett oktató segítsége nélkül tanulni.

figyelem_20369_b

1. Az Access Bars kezelés helyes elsajátítása

A kezelési pontok ugyan nem bonyolultak, könnyű elsajátítani őket, de az első kezeléseknél jól jön a felügyelet, a külső segítség, ha épp rosszul tartod a kezed, ha úgy érzed, hogy nem akar beindulni egy-egy bar pont, vagy ha pácienseden (esetleg rajtad) megnyilvánul a kezelésnek egy-egy természetes hatása. Ezek nélkül a gyakorlati információk nélkül úgy érezheted, hogy bedobtak téged az óceán közepébe, és neked úsznod kellene, de fogalmad sincs, hogy merre.

Képzeld csak el, ahogy Youtube videókból próbálsz megtanulni autót vezetni. Mit gondolsz, menne? Mennyi sikerélményed volna? Mennyire tennéd tönkre az autód (esetleg másokét is), mire úgy-ahogy megtanulnád? Megérné ezt az árat?

Ha egy, a kezelés oktatására jogosult szakembernél végzel, ő ott marad a hátad mögött, és bármikor bizalommal fordulhatsz hozzá további kérdésekkel, problémákkal, ha elakadtál, elbizonytalanodtál valamiben.

final-work.jpg

2. Sokkal több, mint egy kellemes fejmasszázs

Az Access Bars sokkal-sokkal több, mint csupán egy technika, egy kellemes masszázs, amikor a kezelő a fejed különböző pontjait fogja. Természetesen ez is része az egésznek, egy alapkő, az indítómotor, de ahogy az autó sem nyújtana tökéletes vezetési élményt, ha csupán a hajtómotorból állna, így az Access Bars is jelentősen többet adhat egy kellemes fejmasszázsnál.

3. Érzékelés kontra megértés

Az Bars tanulása közben vannak olyan témák, amik kifejtésre szorulnak, és a tanulócsoportokban hosszabb időt töltenek el ezek átbeszélésével, mivel a rendszerben használt alapfogalmak jelentése kisebb-nagyobb mértékben eltér attól az értelmezéstől, amit a mindennapi értelmezésben használunk.

A kurzusokon elég idő jut a kérdezésre, próbálgatásra, átértékelésre, a közös megbeszélésre, és arra is, ha blokkod van egy adott témában, akkor azt ott helyben fel is tudjuk oldani. Gyakori, hogy egy-egy dolgot inkább érzékelned kell, mintsem megértened, amit gyakorlatilag lehetetlen szavakkal érzékeltetni.

chat

+1: Extra juttatások, melyekhez csak regisztrált kezelők férhetnek hozzá

Végül, de nem utolsósorban: nem elhanyagolható tényező az Access Consciousness rendszer szemléletmódjának átadása sem, melyet önállóan, könyvből nem lehet megtanulni, ám annál többet adnak hozzá az életünkhöz. Lehetőség nyílik megismerni a Bars kezelésen kívül más területeket is, számos új eszközt próbálhatsz ki, játszhatsz velük.

A képzést követően pedig minden végzett Bars kezelő bekerül abba az információs rendszerbe, amiből a kurzus után is folyamatosan profitálhat. Megkapja az új információkat, tanfolyami értesítéseket, ajándék tisztításokat, sőt rendszeresen részt vehet 1-2 órás videó konferenciákon, akár ingyenesen is.

building-relationships-clipart_3600-2700.jpeg

Egy puzzle sem ad 100%-os élményt akkor, ha hiányoznak darabjai. A döntés a te kezedben van. Mit választanál? Ha azt választod, hogy nálam szeretnéd megtanulni, keress bátran!

3 hozzászólás

 1. Kedves Solya!

  Ez az egész maszlag, amit itt leírtál, nagyon szép megmagyarázása annak, hogyan csináljunk bizniszt az isteni adományból. Persze Jézus koporsóját sem őrizték ingyen, nincs is ezzel semmi baj, de ne hamukázzunk már. Valljuk be őszintén, hogy ez üzlet.

  Pláne az Access Bars esetében, ahol az lehet “a kezelés oktatására jogosult szakember”, aki háromszor elmegy ugyanarra a tanfolyamra, amit utána ő már oktathat is. Ja és előtte azért fizessen be egy kis pénzt “regisztrációs díj” vagy “franchise díj” címén.

  Ugyan már. Én ismerek olyan “a kezelés oktatására jogosult szakember”-t, aki kb. három hét alatt végigülte a három” tanfolyamot, és a negyedik héten már tanította is. Aki meg ott volt, arról számolt be, hogy jó sz*r volt, mint ahogy a korábbi is egy másik oktatóval. Szóval hagyjuk. Nem attól lesz valaki jó valamiben, ha beül egy tanfolyamra.

  Értem én, amit írsz arról, hogy jó oktató kontra autodidakta mód, csak éppen ez egy ideális világban lenne igaz. Itt viszont egyrészt lehet, hogy egyedül vagy egy lelkes acces-essel (aki nem “a kezelés oktatására jogosult szakember”) sokkal jobban megtanulom, mint a három tanfolyamon, másrészt ha már ennyire “spirituál, életsegítő, hűde hajde …, akkor ugyan miért húzzák le úgy a parasztokat, hogy bizony az ár miatt nem tudnak elmenni sokan? Hát nem pont az lenne a cél, hogy minél jobban segítsük a világ fejlődését és spirituális előmenetelét? Mondjuk kezdjük azzal,hogy tegyük minél többek számára elérhetővé a dolgot?

  Hagyjuk a vetítést. Te is a pénz miatt csinálod, különben nem kellene itt magyaráznod, hogy ÚR ISTEN? MICSODA ERETNEK GONDOLAT az, hogy valaki, aki nem engedheti meg magának a túlárazott tanfolyamot, szeretne fejlődni, és ehhez megoldást keres!!!

  FONTOS: Mindezzel nem nyilvánítottam véleményt “működik – nem működik” kérdésben, nem mondtam, hogy ingyen kellene adni, és főleg nem voltam sértő. (Úgyhogy, ha “van vér a pucádban”, nem moderálod ki a bejegyzésem!)

  Kedvelés

 2. Kedves Gyula!

  Mindenkinek joga van a saját véleményéhez, természetesen. Mint ahogy az is tény, hogy minden szakmában akadnak olyanok, akik finoman szólva sem tartoznak a szakma krémjéhez. Már csak ezért is érdemes megválogatni, hogy az ember kit választ. Ám ha „rosszul” választod meg, hogy kitől tanulsz, annak a választásnak is megvan a maga háttere.

  A fenti tények már elegek volnának ahhoz, hogy azt mondhassuk, a többieknek sincs joguk pénzt kérni a munkájukért? Ezt azért nem gondolnám. Akárhogy is, jelenlegi valóságunkban sok dolog pénzzel működik, és az emberek gyakorta valahogy nem is értékelik azt, ami ingyen van. Sajnálatos módon személyes tapasztalatom is ez. Amit hajlandó vagy kifizetni, azt hajlandó vagy választani, és jelentősen megnöveled annak esélyét, hogy valódi változásokat érhetsz el általa. (Azt ugye mondanom sem kell, hogy a tanfolyamok díját az Access Consciousness határozza meg? S azt, hogy gyerekeknek például minden kurzus teljesen ingyenes?)

  Itt folytatnám még a spirituális résszel: Az Access Consciousness még csak hírből sem foglalkozik spiritualitással. Teljes mértékben gyakorlati segítséget nyújt a mindennapi élethez. Lehetne ezen vitatkozni, hogy mi kinek mennyit ér, de úgy vélem nem érdemes. Teljesen egyéni választás kérdése, mint ahogy az is, hogy ki mennyit profitál belőle.

  A személyes részekre is reagálnék pár mondatban. Kedves Gyula, ismerjük egymást? Úgy vélem még nem találkoztunk, nem beszélgettünk, ily módon nem hiszem, hogy személyes indíttatásomat ismered, és azt sem, hogy milyen minőségű munkát adok ki a kezemből. Azon túl, hogy az ember jellemzően pénzért dolgozik, itt számomra mégsem ez az elsődleges, hanem a változás, és a páciens / tanfolyami résztvevő saját képességeinek felfedezése. Aki járt már nálam, az tudja, és valószínűleg azt is, hogy mennyire csodálatos dolognak tartom az energiákkal való kommunikációt, a felszabadulást, a boldog mosolyokat, és mindazt a változást, amire ezek a technikák képesek. Így vissza kell, hogy utasítsam a személyemmel kapcsolatos feltételezéseket, mert a pénzen kívül millió más nézőpont létezik még.

  Száz szónak is egy a vége, a választás a tiéd. Arról is, hogy választod-e a hivatalos tanfolyamot, arról is ha nem. A te életedben te vagy a főnök, csupán egy a fontos, hogy tudd, bőséges potenciál van még a dolog mögött, amit nem biztos, hogy megkaptál.

  Tisztelettel:
  Páhi Solya

  Kedvelés

 3. Kedves Solya!

  Köszönöm a kimerítő választ. És a teljesség kedvéért muszáj pár megjegyzést hozzáfűznöm.

  Kezdeném a személyes részével. Itt megkövetlek, és elnézést kérek, mert valóban személyeskedően és rosszul fogalmaztam, amikor azt írtam, hogy “te is a pénz miatt csinálod”, helyesen és személytelenül úgy kellett volna fogalmaznom, hogy “te is pénzért csinálod”. Ez pedig tényszerű. És valóban nem ismerlek, így azt sem tudom megítélni, hogy vajon ugyanilyen elánnal csinálnád-e ingyen továbbra is a többi magasztos cél érdekében, ha az Access Consciousness holnaptól azt mondaná, hogy nem kérhet érte senki pénzt.

  Emellett megjegyzem, hogy nem mondtam sem azt, hogy ingyen kellene adni (sőt szerintem egyértelműen leírtam, hogy nem így gondolom), ahogy azt sem mondtam, hogy te dolgozol drágán, pusztán arra próbáltam rávilágítani, hogy ne öntsük le valami fennkölt maszlaggal az egészet. Ez egy bazi nagy biznisz, még akkor is, ha úgy tálalod, hogy “Az Access Consciousness még csak hírből sem foglalkozik spiritualitással. Teljes mértékben gyakorlati segítséget nyújt a mindennapi élethez.”, sőt még akkor is, ha ez tényleg így van.

  Amúgy az utóbbi megjegyzéseddel kapcsolatosan azért némi ellentmondással élnék. Te minek neveznéd azt, hogy elmegyek valakihez, aki ráteszi a kezét a testem pontjaira, és “futtatja a Bar-jaimat”? Ez szerinted konkrét gyakorlati segítségnyújtás az élethez? Szerintem kb. pont annyira konkrét, mint amikor a pap megszentel, a prana nadis, vagy a reiki-s megkezel, vagy éppen Grabovoj számokkal gyógyítanak. Mi a misztikum, ha nem ez. És itt most ne menjünk bele abba, hogy “az Access másról is szól, meg facilitálunk is, …”, mert ez olyan, mintha azt mondanánk, hogy a gyónás miatt a keresztény egyháznak semmi köze a spiritualizmushoz, meg a valláshoz.

  Az elcsépelt szövegre, miszerint “Lehetne ezen vitatkozni, hogy mi kinek mennyit ér, de úgy vélem nem érdemes.” reagálva elmondom, hogy ismerek olyan embert, aki meggyőződéses Access-es, nála elhivatottabbat nem igazán ismerek, de az alap tanfolyamra is gyűjtenie kellett. Az meg, hogy a nem tudom én milyen 240.000-es tanfolyamot háromszor elvégezhesse, és még mit tudom én mennyi jogdíjat befizessen, hogy taníthassa az ott tanultakat, szinte esélye sincs. Szerinted ez így rendjén van? És itt nem a szokásos “a kitartásról, a fejlődésről, meg a majd megjön az eredmény, bla-bla-bla” dumákat akarom hallani, hanem arra válaszolj, hogy vajon ebben az esetben (és még egy rakat másikban) nem akadályozza a túlárazás a fejlődést és a terjedést? Mert senki ne mondja nekem, hogy 240.000 Ft reális ár egy párnapos tanfolyamért, ahol azon kívül, hogy egy ember magyaráz, meg helyet kell biztosítani, semmi költség nincs.

  Ami pedig az előzőleg taglalt mondatod utáni “Teljesen egyéni választás kérdése, mint ahogy az is, hogy ki mennyit profitál belőle.” mondatodat illeti, az elmond mindent. Itt elég konkrét utalást vélek felfedezni a tekintetben, hogy vajon “akasz-e profitálni belőle”, ami nekem azt jelenti, hogy a pénzért (is) csinálod. Persze szép mentés lenne a “Nem a pénzre gondoltam.” kijelentés, ha nem a pénzzel kapcsolatosan jelentetted volna ki.

  A dolog szépsége mindemellett az, hogy jómagam egyáltalán nem azt nehezményezem, hogy pénzbe kerül, még csak az sem érdekel, hogy ezzel hányan szedik meg magukat, sőt az sem érdekel, hogy hum-bug, vagy tényleg “Teljes mértékben gyakorlati segítséget nyújt a mindennapi élethez.”, hanem arra próbáltam rávilágítani, hogy ne próbáljuk már megmagyarázni a dolgot valami hülye maszlaggal. Pláne ha sz*r a rendszer.

  Talán, ha rendesen megszervezett, és valóban központilag képzett, és ellenőrzött tudású kezelők, és oktatók lennének, akkor el lehetne fogadni azokat az érveket, amiket írsz az eredeti bejegyzésedben, (bár akkor is fenntartanám a túlárazás terjedést gátló hatására vonatkozó véleményem), jelen helyzetet tekintve viszont egy nagy MLM hálózat az egész, ahol lesz*rják, hogy ki milyen minőségben viszi tovább a “rendszer szemléletmódjának átadását”, és ezt te magad is kénytelen vagy elismerni. Mi ez, ha nem üzleti szemlélet.

  Ha mindaz igaz lenne, amit te írsz, akkor a csodás Access Consciousness valószínűleg nem engedné, hogy bármilyen agyament barom oktató lehessen, csak azért, mert kiperkálta a lóvét.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.