Betegségek és lelki okaik

Ha beírod a keresőbe hogy „betegségek, és lelki okaik” garantálható, hogy találatok hosszú sorából válogathatsz majd, mert manapság ez a téma nagyon-nagyon divatos, sokan, sokféleképp foglalkoznak vele. Tulajdonképp ez jól is van így, érdemes tudnunk, hogy fizikai problémáink gyökerei bizony elég gyakran nem fizikai szinten keresendők, ily módon a hagyományos orvoslás gyakran csak tüneti kezelést alkalmaz.

young woman feeling bad

Ahogy szinte minden másban is, a betegségek tekintetében is eltér kissé az Access Consciousness® nézőpontja a hagyományostól, mely hozzám sokkal közelebb áll, és számos alkalommal tapasztaltam már meg viharos gyorsasággal bekövetkező változást általa, beszéljünk akár csak egy influenzáról, sérülésről, egy műtétből való felépülésről, vagy egy születésünk óta meglévő problémáról.

Ez a valóság nagyon szeret címkézni, kategorizálni, bebetonozott fix nézőpontokat alkotni.

Nincs ez másképp a betegségek lelki okaival kapcsolatban sem. Számos olyan oldal található a neten, ahol ábécé sorrendben felsorolva a betegségeket megtalálhatjuk, hogy az pontosan mit is jelent.

Azt tapasztaltam, hogy ez a kategorizálás néha működik, néha nem. Néha a probléma forrása valahol egészen más helyen van, mint ahol azt keressük. Én magam maximum kiindulópontként használom ezeket, ráhangolódásképp a másik emberre (igazság szerint egyre inkább már arra sem), mert az éberség, hogy vajon milyen információ jelenik meg a térben, sokkal ügyesebb, és felettébb dinamikus vezető.

Elsőként, ami nagyon fontos: Vajon tényleg betegségről beszélünk? Mi ez az intenzitás, amit a testben tapasztalunk?

97c023c66e033645dc01c8a56ee5d995.jpeg

Gyakori, hogy az, amit betegségként címkézünk fel, igazából nem is betegség, csupán a testünk egy egyértelmű jelzése arra, hogy valami félreműködik.

A következő kérdés, hogy hol működik félre? Ez az egész a miénk? Vagy valaki másé? Átvettük valakitől? Csupán érzékeljük valakitől? Esetleg azért vettük át valahonnan, hogy saját testünk által próbáljunk gyógytani másokat? Érdekesen hangzik, igaz? Számos esetben ez az intenzitás csak egy jelzés, egy érzékelés, egy éberség. Testünk kommunikációja felénk, hogy valamire oda kell figyelnünk.

Alapvető tévhit az, hogy betegségünk csak hozzánk tartozhat.

Ne is nevezzük egyértelműen betegségnek, nevezzük inkább intenzitásnak a testünkben, hiszen számos más oka lehet a megjelenésének, mint az, hogy valamit rosszul csináltunk. Nem, nem csináltunk rosszul semmit, csupán választottunk valamit. A következő pillanatban választhatunk valami egészen mást is, és itt jön be egy újabb hatalmas tévhit a betegségekkel, és azok lelki okaival kapcsolatban.

Ha abból indulunk ki, hogy betegségünknek lelki oka van, akkor meg kell keresnünk ezt az okot magunkban akár hosszadalmas belső munka árán is, majd miután megvan, elkezdődhet a test ugyancsak hosszadalmas regenerációja. Mi van akkor, ha ennek sem kell feltétlenül így lennie? Mi van akkor, ha lázad lemegy egy pár perces kezeléstől? Mi van akkor, ha egy tüdőgyulladás egy pillanat leforgása alatt nyom nélkül eltűnik? Mi van akkor, ha egy születéstől fogva eldeformált csípő egyetlen mozdulattal helyére ugrik, és úgy is marad? Bizony, ilyenek előfordulhatnak!

cropped-cropped-innerpages3-1-0x0

Éppen ezek azok a helyzetek, amik miatt én magam már nem ragaszkodom a betegségek lelki okainak címkéihez, mert nincs rá szükség. Van valami, ami ennél végtelenszer többre képes, ez pedig az éberség arra, hogy mi jelenik meg. Követve az energiát, pár jól irányzott kérdés segítségével már túl is vagyunk az egészen anélkül, hogy akár aggyal fel is fogtuk volna, hogy mi történik.

A válaszok nem is lényegesek, csak maga a változás. Azt hiszem, nem árulok el vele nagy titkot, imádom! Minden alkalom egy csoda, művészet, és szerelem. Végtelenül izgalmas utazás facilitátor, és páciens számára is. Mi mást választhatunk még a betegségek lelki okainak címkéi helyett?

Ha kérdésed van, többet szeretnél megtudni a témáról, vagy szeretnél valamit megváltoztatni a testedben, keress fel bátran.

Kapcsolatfelvétel

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.