10 +1 dolog, amitől könnyebbé válik az életed (1. rész)

Az elmúlt időszakban több szóbeli facilitálásom volt, és hallgatva az embereket azt tapasztaltam, hogy feltűnően sok a visszatérő elem a problémáikban, és abban, amivel megkönnyíthetőek a mindennapjaik. Csokorba gyűjtöttem Nektek 10+1 tippet, amitől könnyedebbé válhat az életetek. A csokor első felét ma, a második felét holnap hozom Nektek.

viragcsokor

Első tipp 

Fejezd be az önostorozást, és kezdj el kedves lenni az önmagaddal. Az egyik legrosszabb dolog, amit magaddal tehetsz, hogy bírálod. Figyeld meg ezt teszed-e, amikor a tükörbe nézel, vagy amikor öniróniát gyakorolsz, hogy mások véleménye már kevésbé érintsen meg Téged. Az életedet megakasztó tényezők igen nagy hányada abból fakad, hogy szánalmasnak érzed magad ahelyett, hogy elismernéd a nagyszerűséged. Bizony, a nagyszerűséged! Azt a csodát, ami Te magad vagy. Azt a hozzájárulást, amit TE tudsz adni a világnak.

Vedd észre, hogy hol bántalmazod önmagad, és hol hagyod, hogy mások bántalmazzanak. Itt nem feltétlenül kell arra gondolnod, hogy valaki fizikailag bántalmaz Téged, de természetesen az is hozzátartozik. Vizsgáld meg őszintén, vajon használod-e a családod, a munkahelyed, a párod, a gyermeked, a betegségeid arra, hogy mindig okoljanak Téged valamiért, hogy sose legyél elég jó, hogy mindig változnod, alkalmazkodnod kelljen.

Ez megvan? Ha szeretnéd, pusztítsd el, és tedd nemteremtetté.

Második tipp

Légy őszinte magadhoz! Önmagad elől sose rejts el semmit. A legnagyobb kiszúrás, amit önvalóddal szemben elkövethetsz az az, ha nem vagy őszinte. Figyelj oda, hogy mikor mesélsz sztorikat, hogy jónak, rossznak, akármilyennek tüntess fel valakit, valamit. Nem baj, ha sztorikat mesélsz, ha éber vagy arra, hogy épp az teremt többet. A lényeg az, hogy Te ne vedd be a saját sztorijaidat, amik elrejtik előled az igazságot.

Légy bátor, és szépen csendben legbelül nézz rá mindenre az életedben. Ha van egy hosszan tartó betegséged: Vajon mi a jó neked benne, amit nem veszel észre? Mi az a dolog, ami miatt ragaszkodsz a meglétéhez? Nem tudod megtartani a pénzt? Esetleg a bevételed is mindig kevés? VALÓJÁBAN milyen a kapcsolatod a pénzzel? Mi más van még, amit itt és most megváltoztathatsz csupán azzal, hogy ránézel?

Minden, ami akadályozza, hogy felbukkanjon, elpusztítanád?

Harmadik tipp

Tartsd észben, hogy minden, de minden választás. A Te választásod. Még az is, amit rossznak ítélsz meg az életedben. Semmi sem megváltoztathatatlan, és nem is örök érvényű. Ha már nem működik neked, megváltoztathatod. Még akkor is, ha épp csak egy perccel ezelőtt választottad, de akkor is, ha már évek, évtizedek óta az életedben van.

chica,-burbujas,-pompas-de-jabon-168997

Negyedik tipp

Nyugodtan drámázz, ha épp ahhoz van kedved. Nem szükséges megítélned magad emiatt, nem szükséges, hogy mindig, minden pillanatban pozitív gondolataid legyenek, és az sem, hogy mindenkit szeress a világon. Egyetlen dolog fontos csupán, ismerd fel, amikor kedved támad drámázni, tudd, hogy épp ezt teszed, és amikor úgy érzed itt az ideje, válts. Bármikor. Akár egyik pillanatról a másikra.

Ötödik tipp

Néha engedd le a falaidat. Lényegében minél többször meg tudod ezt tenni, annál jobb. 🙂 Próbálgasd, ízlelgesd. Menj el sétálni, és közben, kint a szabadban kérd meg a falaidat, hogy engedjenek le, és figyelj, mi történik. Érzékeld, ahogy az energia áramlani kezd, és kölcsönös hozzájárulást adtok egymásnak Te, és a természet. Ha elsőre nem érzékelsz semmi különöset, az sem baj, csak kérd rendületlenül a falaidat, hogy engedjenek le. Nem kell túlzottan akarni, rákoncentrálni. Csak lazán, csak kéréssel csináld.

Következő lépésként próbáld ki ugyanezt emberek között, és tisztítsd, bármi is jön a felszínre. Hagyd az ítéleteid, és csak figyelj, milyen hozzájárulást adhattok egymásnak. A falaid leengedése remekül működik vitás helyzetekben, vagy bármely olyan szituációban, amit védekezésből indítanál. Védekezés helyett csak kérd meg a falaidat, hogy engedjenek le, és terjeszd ki magad olyan nagyra, amennyire csak tudod. Érdekes élményben lehet részed, ahogy látod, hallod a veled szemben álló személyt, de mégsem hat rád, csupán átfolyik rajtad a mondandója anélkül, hogy bármilyen hatást kifejtene.

Hogy vagy most? Hogy tetszik mindez?

Nem hajt a tatár, nem szükséges mindet egyszerre kipróbálnod, és az sem feltétel, hogy azonnal mindegyik tökéletesen menjen. Alkalmazd amelyikhez épp kedved van, amelyik a figyelmed hívja, amelyiket érdekesnek találod ahhoz, hogy próbálgasd.

Ha van kedved, akkor látogass el a Változz magadért Facebook oldalára is, ahol még több ötletet, tisztítást találhatsz, ami segíthet Téged a további fejlődésben. Ha pedig még ennél is többre vágysz, várlak szeretettel a tanfolyamaimon!

Holnap érkezem a következő 5 tippel, és kaptok még egy bónusz tippet is! 😉 Jó próbálgatást!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.