5 dolog, amit eddig talán te is félreértettél az Accessben

Amikor valaki kezelésre, tanfolyamra jön hozzám, vagy csak érdeklődik az Access Consciousness® után, gyakran félreért dolgokat, amiket pedig érdemes figyelembe venni, megérteni, végiggondolni, érzékelni. Összegyűjtöttem Nektek 5 olyan dolgot, amit lehet, hogy Te is félreértettél az Accessben. Kívánom, hogy segítsen Neked abban, hogy könnyedebben teremthesd az életed.

retro image of cloudy sky
“Ha egyszer az agyad félreáll az utadból, a lényed szabadon játszhat.”

Éberség, tudatosság

Az éberség és tudatosság kissé mást jelentenek az Access-ben, mint azt az évek során megszokhattunk. Amikor azt mondjuk, éber vagy, az annyit jelent, hogy „veszed az adást”, vagyis érzékeled a benned, és környezetedben működő energiákat. Talán épp feszült vagy, mert a buszon melletted ülő ember is az, vagy észrevétlenül lemásoltad Édesanyád tulajdonságait, amit a legjobban elleneztél egész életedben, vagy épp nagyon szeretnél elérni egy célt, amit ha igazán megnéznél, rájönnél, hogy nem is Te akartad.

Minél több kezelést kapsz, annál többet érzékelsz a világ energiáiból, annál éberebb vagy.

Jelenleg a nagy-nagy tudatosság korát éljük. Tudatosan étkezünk, tudatosan mozgunk, tudatosan építjük a jövőnket. Legalább is ezt hisszük, miközben lehet, hogy teljesen tudattalanul működünk. Az Access nézőpontja az, hogy akkor vagy tudatos, ha felismered az éberséged, és annak megfelelően választasz. Kérdésként élsz, folyamatosan kérdésben vagy, és arra vezeted az életed, ahol a könnyedséget, a terességet érzed.

Tudatos vagy például akkor, amikor nem egy trendi diétát követsz, hanem mindig azt és annyit eszel, amit a tested kér. Tudatos vagy, amikor visszaküldöd azt, ami nem a tiéd, és tudatos vagy akkor is, amikor egy-egy betegségnél megvizsgálod, hogy mi ez valójában, ahelyett, hogy első szóra bekapnál egy pirulát (és akkor is, ha beveszed a gyógyszert, amikor a tested azt kéri).

Könnyű és nehéz

Ezt az eszközt is naponta használjuk az Access-ben, de temérdek félreértés adódhat belőle, ugyanis ami számodra könnyed, teres, az közel sem jelenti azt, hogy könnyű is lesz. Egyáltalán nem biztos, de ez nem olyan dolog, amit aggyal ki tudsz logikázni! Itt nem arról van szó, hogy válaszd mindig a könnyebb utat, hanem azt, hogy vizsgáld meg, melyik az a választás, ami kinyitja a tered, és egy olyan élet felé visz, ami még annál is jobb, mint amit valaha megálmodtál magadnak.

A könnyű és nehéz érzékelése mindenki számára másképp jelenhet meg.

Számomra az, ami könnyű (vagyis inkább könnyed), az úgy jelenik meg, mint egy tágas, illatos, friss, napos, madárcsicsergős tavaszi mező. Ami nehéz, vagyis számomra nem igaz, az gyakran olyan, mintha egymás felé közeledő betonfalak szorítanának össze, és fogyna a levegő. És simán lehetséges, hogy egy találkozás a kedvenc barátnővel épp nehéz érzés, és érdemes későbbre halasztani, de az is lehet, hogy elkölteni az utolsó utáni filléred egy szép ruhára akkorát dob az életeden, hogy sajnálod, hogy ezekre nem kezdtél el figyelni már korábban.

img_3100
“Teremtsd meg a lehetőségeket az életedben, amiket kerestél”

A „Kihez tartozik” eszköze

Bár már az Access Bars® tanfolyamnak is része, mégis sokan nem szívesen használják ezt az alapvető, és igen hatékony eszközt, mert megvan az a nézőpontjuk, hogy jót tesznek a másiknak azzal, hogy átveszik tőle mindazt, amiről azt hiszik, nem bír el vele, vagy megkönnyítik az ő életét. Közben megfeledkeznek arról, hogy minden energia, és amit itt és most érzékelünk, az talán valahol pár száz évvel ezelőtt is gyökerezhet.

Ami nem a tiéd, azzal szinte semmit sem tudsz kezdeni. Felteheted a kérdést, hogy milyen hozzájárulás lehetsz a dolognak? Van valami, amit megváltoztathatsz, mielőtt visszaküldöd? Mi lehetsz, mit tehetsz a tudatosság érdekében? Ha az a válasz, hogy általad könnyebben változik, hát tedd meg! Ez egy nagyszerű hozzájárulás. Ha nem, akkor érdemes tudatosságot csatolva hozzá visszaküldeni, ami nem kevésbé csodálatos hozzájárulás, hiszen megadod azt a teret, amiben a tulajdonos képes rájönni, hogy mit is működtetett.

Mi van akkor, ha nagyszerűbb dolgot nem is tehetnél annál, mint hogy tudatossággal csatolva visszaküldöd a csomagot annak, akihez eredetileg tartozott, és ezzel felszabadítasz akár több száz, több ezer embert, aki magáévá tette a nézőpontot?  Mi van akkor, ha a dolog csupán csak azért van még életben, mert Te életben tartod azzal, hogy magadnál tartogatod?

Elpusztítani, és nemteremtetté tenni

Gyakran találkozom ezzel a jelenséggel is, hogy a páciensem félve pusztít el valamit. Érdemes tudni, hogy amikor kérdéseket teszel fel, és az felszínre hoz energiákat, akkor sosem egy adott helyzetet teszel nemteremtetté, hanem azokat a mechanizmusokat, amik eddig úgy működtették, ahogy működött.

Például ha egy kapcsolatot tisztítasz, akkor a felhozott lerakódások törlése nem jelenti azt, hogy a kapcsolatnak ott vége. Csupán a rajta levő nézőpontokat, fogadalmakat, beragadásokat, belecsavarodásokat törlöd ki, ezzel lehetővé téve magadnak a szabad választást, hogy régi minták, másolások nélkül formálhasd a kapcsolatot.

Mennyire más energia valakivel azért együtt lenni, mert te szabad akaratodból azt választod, mintsem azért tengődni egymás mellett, mert életeken át tartó fogadalmak kötnek, így kényszeresen kapaszkodsz. Nem igaz?

Ami még nagyon fontos: Az energiákat minden esetben Te, a páciens hozza fel magának, te vagy az, aki töröl, és te vagy az, akinek lehetősége van utána a szabad választásra.

Ezzel el is érkeztünk az ötödik, nagyon gyakori félreértéshez, miszerint elég tisztogatnunk magunkat, és minden egy csapásra megváltozik.

A törlés egyenlő a választással?

A törlés nem egyenlő a választással! A törlés csupán azt teszi lehetővé, hogy egy teljesen más térből indíthasd választásaidat, mint annak előtte. Ettől függetlenül választani még mindig kell! Újra, és újra, és újra. Rendszeresen hallom azt a panaszt, hogy

„Rengeteget tisztítgatom magam, hallgatom a hanganyagokat is, teszek fel kérdéseket, mégsem változik semmi”.

Természetesen ez esetben is sok mindentől lehet, de az egyik legjelentősebb ok, amiért nem jön semmi új az életedbe az az, hogy a nagy tisztogatás közepette elfelejtesz VÁLASZTANI. Annyira lefoglal, hogy szerelgesd magadban mindazt, amiről úgy hiszed elromlott, hogy közben nem választasz valami újat.

Mi van akkor, ha az esetek egy részében még csak nem is szükséges a tisztogatás, hanem csupán valami teljesen mást kellene választani? Túl könnyűnek tűnik? Valóban az, és ez nem baj. Tedd fel magadnak a kérdést, vajon mit választhatok ma, amit eddig még sosem választottam? Vagy, hogy vajon mi az a választás, amit most meghozhatok, és igazán csodás hozzájárulást ad az életemhez?

A tanfolyamaimon ezeket a dolgokat rendre átbeszéljük, mert alapvető fontosságú, hogy senki se induljon útnak félreértésekkel. Talán így egy kicsit könnyebb. Lesz még enélkül is bőven, amit át kell élni, meg kell tapasztani, mert az információ csupán energia útján adható át.

Ha szeretnél többet tudni, szeretettel várlak a tanfolyamaimon!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.