Hogyan használd a kérdéseket?

Tippek és trükkök a könnyed kérdezésért

Rengetegszer elhangzik számtalan helyen, hogy ha változást szeretnél az életedben, akkor kérdezz. Én is csak ezt tudom mondani. Kérdezz, kérdezz, és kérdezz! Sőt, a legjobb, ha arra törekszel, hogy Te, az egész lényeddel legyél maga A Kérdés. (Például így: Milyen energia, térűr, és tudatosság lehetek én és a testem, ami lehetővé teszi számomra, hogy kérdésként létezzem?)

Az viszont nagyon nem mindegy, hogy ezt milyen módon teszed. Gyűjtöttem neked pár gyakorlati tanácsot, hogy milyen technikával alkalmazhatod hatékonyabban a kérdéseket az életedben, és mik azok amiket érdemes elkerülnöd.

Questions-questions

A jó kérdés őszintén kíváncsi, nyitott, nem tartalmaz ítéleteket, és nincs rajta a jelentőség súlya. Nem szükséges, hogy nyakatekert körmondatokból álljon, sokszor a legrövidebb, legegyszerűbb kérdések a leghatékonyabbak. Azokban nincs agyalás.

Használd sokszor: „Hogyan lehetséges?”

Rám is jellemző volt, de kezdem végre feladni, hogy bármiről eldöntsem, nem lehetséges, nem lehet az enyém, nem vagyok rá képes, veszett ügy az egész. Figyeld meg mi történik akkor, amikor  önmagad kicsivé tevése helyett kihúzod magad, és teljes nyíltsággal felteszed a kérdést: „Hogyan lehetséges? Hogyan kaphatom meg? Mik a végtelen lehetőségeim itt és most?” És TUDD, hogy lehetséges! A kérdés sosem az hogy lehet-e, csupán az, hogy hogyan.

Ne akarj kontrollálni a kérdésekkel!

Gyakorta látok ilyen, és ehhez hasonló kéréseket: „Mit kérdezzek ahhoz, hogy ezt és ezt elérjem?” Ezzel a fajta kontrollal már ki is nyírtad a teremtésed. Érzed azt a szűkös energiát, amit egy ilyen kérdés áraszt? Kiküldöd az univerzumnak, hogy bár kaphatnál akár sokkal jobbat is, de neked csak ez kell, és kész. Mintha egy nyiladozó virág hajtásait vágnád le, amint elkezd látszani. Masszív korlátok közé helyezed magad, és a teremtésedet. A jó kérdések arra valók, hogy megnyissák a lehetőségek terét számodra, nem pedig arra, hogy korlátok közé helyezd magad általuk. Ráadásul ennek a fajta kontrollnak megvan az a veszélye, hogy észre sem veszed az elképzelésedtől eltérő lehetőségek tömkelegét.

photodune-1770134-background-l-copy.jpg

     "Minden alkalommal, 
     amikor felteszel egy kérdést, megerősít. 
     Minden alkalommal, amikor döntésre jutsz, 
     ítélkezel, kiszámítasz, vagy következtetsz, 
     a lehető legszűkebb éberségedhez jutsz, 
     ami csak lehetséges." 
                    (Gary Douglas, Access Consciousness)

„Ha ez a dolog önmagát oldaná meg, hogyan tenné?”

Én szeretem ezt a kérdést. Számomra igazán bulis, és mókás, hogy nem én agyalom ki a megoldást, hanem csodás módon a dolog életre kell, és kibogozza önmagát. Belevisz egy olyan energiába, amiben valahogy ki sem tudnám okoskodni, hogy hogyan kellene megoldani. Valahogy túl megy minden kontrolláláson, elváráson, következtetésen.

Pucolj le minden jelentőséget!

Amikor azért kérdezel, mert élet-halál kérdés az, amit szeretnél, akkor nem abból a tápláló térből működsz, amiből szeretnél. Ilyenkor SZŰKséged van valamire, és a szűkösség tere nem az a tápláló, bármit megteremtő táptalaj, amire számítasz. Még ha végül sikerül is, valószínűleg közel sem lesz annyira könnyed, és ámulatba ejtő, amennyire lehetne. Ebben benne van az is, hogy megengeded, hogy egyáltalán ne valósuljon meg, és az is, hogy szabad utat adsz mindenféle szokatlan módon való megvalósulásra.

Azért ne is vidd túlzásba a pucolást 🙂!

Próbáld megtalálni az arany középutat a tisztítás, és az életed generálása között. Ha a kérdéseket csak arra használod, hogy felderítsd, és megjavítsd minden „hibádat”, az életed úgy megy el melletted, hogy közben igazából nem is választottál. Inkább menj, generáld a lehetőségeket kérdésekkel, VÁLASSZ, és akkor tisztíts, amikor az éberséged azt diktálja.

A 4 egyszerű kérdés

Van 4 pofonegyszerű kérdés, amit bármikor bevethetsz, és éberséget ad neked: Mi ez? Mit tehetek vele? Meg tudom változtatni? Ha igen, hogyan? Őszinte kíváncsisággal, és befogadva mindazt, ami a kérdések hatására megjelenik, szinte bármit képes vagy megváltoztatni. A dolgok gyakorta nem azok, aminek látszanak!

A kérdéseket ne mantraként használd

Kérdéseid nem attól lesznek hatékonyak, hogy darálva ismételgeted őket, miközben ügyet sem vetsz az energiájukra, és falaidat jó magasan tartod. Ha hajlandó vagy leengedni a falaidat, megkérni a lényed, hogy terjeszkedjen ki, akkor abban a térben akár egyetlen kérdés is átrendezheti a valóságod. Akkor sincs semmi gond, ha ez nem így történik. Ismételd meg a kérdést, és figyelj az energiára. Aztán ha szükséges akkor, újra, újra, és újra, de mindig követve a helyzet energiáját.

3

Rengeteg segítséget találsz az interneten

2015-ben, amikor az első Access Bars kezelői tanfolyamomat végeztem, azt hittem az életben nem fogom megtanulni, hogy tegyek fel nyitott kérdéseket. Persze nem így lett, és könnyedén elsajátítottam a technikát. Az oktatási anyagok, blogbejegyzések és az internet különböző csatornáin fellelhető videók, hanganyagok számtalan mintával szolgálnak neked, amiket szabadon felhasználhatsz, és amire alapozva akár saját kérdéseket is képezhetsz. Adnak egyfajta vázat, és vezetnek, hogy kérdéseiddel abba az irányba haladhass, amerre valóban szeretnél. Ha gyakorlottabb vagy, figyeld a kérdés energiáját, és szükség esetén módosíts a mondaton, ha úgy érzed, hogy megváltoztatva nagyobb teret nyit neked.

Természetesen a kérdések használatáról, az energiákkal való munkáról, és saját éberségedről még többet megtudhatsz Access Bars, Facelift, vagy testkezelés tanfolyamokon is, nálam, vagy bármely más facilitátornál világszerte.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.