A befogadás öröme

Érdekes eset ihlette mai bejegyzésem. Egy kedves barátom jelentkezett, hogy szeretne befektetést indítani. Nagy örömmel segítettem benne, mert valahogy ez a lehetőség egy olyan termékeny táptalaj, ami sokaknak jelentős változásokat indít el az életében, és nem csak a pénzügyekben. Még aznap úgy összebogozódtak a pénzügyi szálai, hogy jelentkezett, hogy csináljunk vissza mindent, mert nem fogja tudni kifizetni.

News1723697

Saját magam mély megdöbbenésére, azt tudtam mondani hogy nem baj, én már elindítottam, kifizettem, majd odaadja amikor akarja, de ha sosem kerül vissza hozzám, az sem baj, ajándék. (Hogy lehet még ennél is jobb, hogy ezt a lazaságot sikerült elérnem a pénzzel?! Wow, szeretem! Kérek ebből még!) Ő vonakodott még egy darabig, hisz soha soha de soha nem akar senkinek tartozni.

„Tartozni?! De hisz ez egy ajándék! Csupán be kellene fogadnod.” Ott lett világos mindkettőnk számára, hogy ez az eseménysor bizony a befogadásról szól. Pénz, kedvesség, törődés, szeretet, elismerés, de menjünk túl ezeken a pozitívnak címkézett jelzőkön, akár még az ítéletek befogadása is.

Talán a pénz a leginkább szemmel látható része ennek a jelenségnek, de ha az ember megáll egy pillanatra, és hajlandó legalább saját magával őszinte lenni, akkor kiderül, hogy a pénz igazából csak a jéghegy csúcsa.

pearl

Ez a valóság sajnos valahogy erénynek tekinti a nem-befogadást, és megítéli azt, aki befogad. Hajlandó volnál innentől fogva befogadni az ajándékokat, amiket adnak neked? Igen, még az Univerzumtól is, az egyik legnagyobb ajándékozótól! Hogyan várod, hogy megkapd a dolgokat, amiket kérsz, ha nem vagy képes befogadni azt? Talán minden kérésed ott lebeg körülötted, és csak arra vár, hogy képessé válj befogadni. Amikor azt látod, hogy a kéréseid rendre manifesztálódnak valaki másnál, gyanakodhatsz,  hogy talán a befogadásod mértékén érdemes volna növelni.

Engedd le a falaidat, és nézz rá, hogy miket hoz fel benned, ha be „kell” fogadni.

Egy csomó ellenállás, igaz? „Nem illik.” „Tartozom.” „Bizonyára ellenszolgáltatást várnak érte.” „Milyen ember az olyan, aki nem viszonoz.” “Csapda lehet mögötte.” És még rengeteg blablablaaaa….

Kihez tartozik mindez? Tiéd egyáltalán? Létezik még vajon a világon az, akihez tartozik, vagy csupán benne ragadt a köztudatban? Mennyi az mindebből, amit sajátodnak vélsz? Hajlandó vagy elpusztítani és nemteremtetté tenni Isten tudja hányszorosan? Hajlandó vagy falak nélkül rápillantani, hogy mi a másik ember szándéka? És arra, hogy vajon mit teremtene, ha csak úgy befogadnád?

Couple2

Mi van akkor, ha ebben a valóságban nem is a szívesség a kevés, hanem csupán meg kellene tanulni elfogadni azt? Vajon mit tud ez generálni számunkra?

Javaslom, hogy kezdd el tágítani a befogadásod. Megéri. Kellemesen meg fogja változtatni az egész életed, beleértve az emberi kapcsolataidat is. Sőt továbbmegyek, a kapcsolatod Önmagaddal! Milyen volna vajon, ha a kedvességet megélhetnéd Önmagaddal? Igazán tápláló volna, igaz?  Esetleg kezdd ezzel. Légy nagyvonalú magaddal. Gyakorold, és észre fogod venni, hogy egyre többet és többet vagy képes befogadni teljes könnyedséggel.

Talán még a szexuális életed is jobbá válik általa! 😉

Az Access Consciousness® nagy segítségedre lehet a változásban. Ha van kedved többet tudni, szeretettel látlak kezeléseken, tanfolyamokon. Változz magadért! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.