Úgy döntöttem magamért választok

(Claire Naussaux (15) ahogy ezeket Leena Dillingham-nek mondta)

Emlékszem, hideg volt odakint. Anya Access energia workshopra ment, ahogy mindig. Megkérdezte van-e kedvem vele menni. Azt mondta furcsának tarthatom, de lehet, hogy tetszeni fog.

Normális esetben azt mondtam volna, „Nem akarok veled lógni valahol, ahol egy csomó öregember van. Ez a téli szünetem. Nem.” De valami azt mondatta velem, „Igen”.

mother-103311-1280-1024x681

Elmentem, és ilyen voltam: „Mi ez az egész? Nagyon furcsa.” De annyira jól voltam utána! Olyan könnyűnek éreztem magam, és senki sem ítélt meg engem. A felnőttek úgy beszéltek velem, mintha valódi ember volnék, ami lesokkolt. Olyan volt, hogy „Újra és újra és újra akarom ezt!”.

Nagyon depressziós voltam. Változtatni akartam az életemen, de nem tudtam, hogy hogyan. Mindig olyan dolgokat választottam, ami nehezebbé tette az életem.

Miután elkezdtem Access workshopokra járni már nem voltam olyan depressziós, és elkezdtem más választásokat hozni. „Tudod miket? Nem akarok cigizni és inni menni ezekkel az emberekkel. Nem akarok többé ezekkel az emberekkel lógni.” Néhány héten belül teljesen lecseréltem a barátaimat. Abbahagytam minden olyat, ami nem volt jó a testemnek és nekem. Úgy döntöttem magamért választok ahelyett, amit mások mondtak, hogy választanom kellene.

„Válaszd azt, amit szeretnél, hogy jelen legyen az életedben!”

 

Részlet az Access Consciousness, Tudatos szülő, tudatos gyermek című könyvéből.

Fordította: Páhi-Papp Orsolya

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.