Miért ne hanyagold el az alvást?

sweet_dreams_album_artNapjaink embere gyakorta küzd alvási problémákkal a sok stressz, problémák, szorongás, munkahelyi vagy pénzügyi problémák, a felgyorsult életmód, túl sok elektronikai eszköz jelenléte miatt, és úgy egyáltalán, mert valahogy nincs is időnk aludni. Agyunk sokszor éjszaka is pörög, idegrendszerünk pedig elképesztő módon túlterhelődik ettől. Az alváshiány hatása minden nappal újabb és újabb szinteken nyilvánulhat meg, és talán még csak bele sem gondolunk, hogy a tünet a fáradtság miatt jelent meg.

Íme egy rövid, felsorolás, hogy milyen problémákat okozhat a tartós kialvatlanság – csupán néhány főbb pontra rávilágítva, de azt hiszem napestig folytathatnánk még ezt a sort.

  • A koncentráció jelentős mértékben csökken
  • Döntéshozatal nehézkessé válik, nem látjuk a lényeges részleteket
  • A mozgás egyre koordinálatlanabbá válik
  • A tanulási képesség észrevehetően romlik
  • Általános rossz hangulat, súlyos esetben depresszió
  • Elveszik az öröm érzése
  • Romlanak a reflexek, helyzetek súlyosságának megítélése is romlik, elalvás vezetés közben KOMOLY BALESETVESZÉLY
  • Immunrendszer állapota jelentősen romolhat
  • Elhízásra rossz hatással van a kialvatlanság (hormonháztartásra sincs jó hatással az alváshiány)
  • Nagyobb az esély az Alzheimer kórra

Természetesen a kialvatlanság nem csak a felnőtteket érinti, hanem – habár hatása más területeken nyilvánul meg – a felsoroltak gyermekek esetében ugyanúgy érvényesek, sőt talán egy kicsit távolabbra tekintve még súlyosabb következményekkel járhatnak.

A túl sok napi inger egy kisgyermek számára, az iskola elvárásai, a tanításon kívüli tevékenységek, családi, vagy baráti konfliktusok, félelmek, szorongások rányomják bélyegüket a gyerekek minőségi alvására is, mely akár egész életen át fennmaradó hátrányokhoz is vezethet.

Az idegrendszeri túlterhelődés hatása kiküszöbölhető

Sweet+Dreams+Wall+Decor

Talán azt mondod, lehetetlen, de bizony, hogy nem az! Sőt nem is kell hozzá sok, csupán egy olyan eszköz, amit magadon, és ha úgy tartja kedved másokon is alkalmazhatsz, melyet úgy hívnak, Access Bars.

(Én jobban szeretem, ha más futtatja a bárjaimat, magamnak akkor futtatok néhány pontot, ha épp nagyon gáz a helyzet. Kényelmes vagyok, na! 🙂 )

Az Access Bars 32 csodás pont a fejeden, melyeken kényelmesen rajta tartva az ujjaidat idegrendszered felszabadul a temérdek felesleges teher alól, és fejedből elmúlik a korábban akár állandóan jelen lévő feszülés. A gondolataid lecsillapodnak, nem csapkodnak tomboló villámok módjára éjszakákon át, miközben te álmatlanul forgolódsz.

Gyakori jelenség, hogy a pácienseim már kezelés közben elalszanak, majd hazamennek, és ezt a tevékenységet folytatják még 6-8-10 órát, miközben testük, mely éppen feloldotta a nem kívánatos belső feszültséget, regenerálódik. Másnap (meg harmadnap, negyednap, és még az ötödik napon is…) meglepődve tapasztalják, hogy türelmesebbek, koncentráltabbak, felszabadultabbak, és a helyzetek, melyekre korábban egyből robbant volna a bomba, még csak meg sem mozgatja őket.

Gyermekeknél a kezelés kimondottan egyszerű. Egyrészt azért, mert szó szerint percek alatt lefut, másrészt mert a csöpp kobakot nem feltétlenül kell szabályosan, pontról pontra fogni, harmadrészt pedig azért, mert ha ott van melletted, amikor a te bárjaid futnak, a kezelés jótékony hatásaiban ő maga is részesül.

Válaszd az Access Bars-t, tested egészsége felé köteleződsz el általa.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.