5 megfontolandó dolog, mielőtt munkahelyet váltasz

Ha jelenlegi munkahelyeden boldogtalan vagy, és azt gondolod, hogy egy új munka automatikusan megoldana mindent, azt javaslom gondold át újra.

Határozottan hiszek abban, hogy ami igazán számít, az a felfogásunk az adott helyzettel kapcsolatban, szemléletmódunk és hozzáállásunk mindent meg tud változtatni. Ez azt is jelentheti, hogy rájössz, munkát kell váltanod – de egy másik térből fogod nézni.

o-WOMEN-AT-WORK-facebook

Én magam megtaláltam az örömöt a munkában, és miután számtalanszor váltottam hivatást megfogadtam, hogy soha többé nem teszek ilyet, amíg rá nem találtam az Üzlet öröme gyakorlati eszközeire, melyek egy teljesen új világot nyitottak meg számomra.

Manapság már kombinálok mindent amit valaha tanultam, ösztönözve másokat, hogy ők is megtalálják az örömet abban amit csinálnak. A kérdések részei a módszernek, amit használok, mivel lehetővé teszik számunkra a tisztánlátást, és ami még fontosabb, segítenek új lehetőségeket teremteni. Ezért arra invitállak, hogy fontold meg a következőket:

1. Változtasd meg a nézőpontodat

Ha a feladatok, amiket kaptál nem felelnek meg a vártnak, kezdd el a vállalatnál betöltött pozíciódat nagyobb távlatból szemlélni, így tisztábban láthatod annak értékét, amit csinálsz. Amikor kapsz, többet tudsz adni – mi van akkor, ha elkezded magad emlékeztetni erre a hatásra? Még akkor is, ha a gondolataid nem pontosan ugyanúgy valósulnak meg, ahogy elképzelted, olyan párbeszéd indul, ami új lehetőségeket nyit meg számodra.

2. Úgy gondolod hogy nem ismernek el olyan módon, ahogy kellene?

Ne várj arra, hogy elismerést kapj vezetőidtől, főnökeidtől. Add meg magadnak az elismerést, amit úgy érzel, érdemelsz. Ismerd fel a hozzájárulást, amit a szervezetnek, a munkádnak, vagy a csapat többi tagjának adsz a munkád, és a létezésed által.

Kapcsolódó cikk: People With This Occupation Are Happiest, Study Says (Az ilyen foglalkozású emberek a legboldogabbak a tanulmány szerint. Ez a cikk nincs magyarra fordítva.)

large_1B3BjTVLLyD7OPokUgHVbXvEykSnUmnfq-_Y5JLUMEw

3. Ismerd fel, hogy nem vagy robot

Sokkal több vagy, mint csak a munkád. Vedd észre, hogy van választásod, hogyan jelensz meg, és kitalálhatod, hogyan hozz többet valódi önmagadból a munkádba, így jobban érezheted, hogy élsz. Mi az az energia, amit bevihetsz a munkahelyedre, ami élvezetesebbé tenné azt mindenki számára, beleértve téged is?

4. A személyes, és szakmai dolgokat különítsd el egymástól

Ha tudat alatt túlzottan aggódsz a kollégákkal való érzelmi kölcsönhatás miatt, akkor kérdezd meg magadtól, hogy vannak-e olyan elvárásaid, amelyek meghaladják a munkához megfelelő szintet. Nézd meg, hogy hol nem figyeltél eléggé magadra, a családodra, és a barátaidra.

5. Találd meg azt, ami örömet okoz neked

Ha munka után kimerültnek érzed magad, mi van, ha ahelyett, hogy beadnád magadnak azt az elképzelést, hogy túl fáradt vagy bármit is csinálni, elkezdenéd figyelni, hogy mit adhatsz hozzá az életedhez, ami erősíti létezésed, és a tested – bármit, ami örömet okoz?

Hogy érzed magad, miután elolvastad ezt? Könnyebb?

Szóval az alapvető kérdések a következők:

Mi a helyes, jó ezzel a szituációval, amit még nem vettem észre? Hogyan lehet még ennél is jobb?

7423

Próbáld meg alkalmazni ezeket a kérdéseket minden olyan helyzetben, ami diszkomfortos számodra, nyugtalanságot, szorongást okoz, és lásd meg a végtelen lehetőségeket amik megnyílnak, és lehetővé teszik neked, hogy ezek az érzések távozzanak, és több örömben legyen részed.

Corinna Kaebel profi tolmács, kommunikátor, coach és mentor. Folyékonyan beszél angolul, németül, és oroszul, ami lehetővé teszi számára, hogy széles körben eljusson a világon, hogy tanítson, coachingoljon, tolmácsoljon. Corinna imád úton lenni, új helyeket felfedezni, és együtt dolgozni minden különböző kultúrából származó, és különböző háttérrel rendelkező emberekkel. Elsődleges célja, hogy inspirálja, támogassa az embereket, hogy többet kaphassanak önmagukból, és saját életútjukat több könnyedséggel, eleganciával, és ragyogva irányíthassák. Corinna Joy of Business (Üzlet öröme) facilitátor, ami egy speciális program az Access Consciousness™ önfejlesztő szervezettől.

Fordította: Páhi-Papp Orsolya

Forrás: https://www.womenshealth.com.au/5-things-to-consider-before-changing-jobs

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.