Legyen 2019 az Access Bars™ éve a családokban!

Ahogy így írtam Nektek a Facebook posztot arról, hogy mennyi Bars oktató van jelenleg Magyarországon, felsejlett bennem valami. Nekem személyes célom 2019-re, hogy a Bars kezelést minél több családhoz eljuttassam. Miért? Mert egy igazi kincs. Egy olyan eszköz, aminek tényleg minden család házi patikájában ott volna a helye, ám ahogy így belegondoltam, még mindig nagyon sokan nem tudják, hogy vajon miért is jó, vagy hogy miről is szól.

Magáról a kezelésről csak dióhéjban beszélnék ebben a bejegyzésben, mert a Szolgáltatások alatt részletesen olvashattok róla. Inkább élnék egy csodás hasonlattal, amit évekkel ezelőtt hallottam egyik kedvenc minősített facilitátoromtól. Életünk során (ha úgy tetszik életeink során) millió lufit fújunk pozitív és negatív élményeinkből, és elraktározzuk ezeket, mígnem azon kapjuk magunkat, hogy beszorultunk egy sarokba, nincs hely, nincs levegő, és a lufikon át csak sejtjük, hogy mi történik odakint. Néha eltaláljuk, néha nem – de leginkább fogalmunk sincs róla igazából. 🙂 Az Access Bars pedig az a tű, amivel teljes könnyedséggel pukkasztjuk ki a lufikat, s végre ismét van levegő, van tér, és egyre inkább elkezdjük érzékelni a minket körülvevő világot a maga valójában.

Felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt nagy megnyugvást ad egy Bars kezelés. Az elme lecsendesedik, és végre-végre megszűnnek az oly sokunkra jellemző villámsebességgel cikázó gondolatok. Hangsúlyozom, nem csak felnőtteknek!

Ahogy a felnőttekre tetemes terhek nehezednek a munkahelyen, úgy a gyerekeket is hasonló mértékű stressz éri az iskolában. Persze a fáradt, stresszes családtagok között is több a súrlódás. Anyukáktól szinte kivétel nélkül azt hallom, hogy a Bars kezelést követően sokkal türelmesebbek otthon, és a hatás kitart 1-2 hétig is. Ha pedig anyát nehezebb kiborítani, akkor mindenki boldogabb! Nem is beszélve arról, hogy mennyit számít, ha a szülők kapcsolata rendben van.

Menjünk egy kicsit még tovább. A Bars hatása a gyermekekre is zseniális. Korábban volt már egy vendégcikk arról, hogy Mallorcán miként javították a gyerekek teljesítményét a kezelés segítségével. Ha érdekel, ITT találod. És volt már olyan kezdeményezés is, hogy utcagyerekeket oktattak Barsra, ami egy nagyszerű alap lehet számukra a minőségibb élethez. Ezt a cikket is megtalálod ITT.

Legyen szó viselkedési problémákról, tanulási nehézségekről, lemaradásról, hisztiről, a Bars ott van, és segít. Ismerek olyan kisgyereket, aki maga kéri, hogy futtassák a Bars pontjait, amikor úgy érzi, hogy nem tud megbirkózni egy helyzettel. A speciális nevelési igényű gyermekekre való hatása pedig talán inkább külön cikket igényelne.

Nemrégiben azt kérdezték tőlem, hogy meg tudom-e gyógyítani egyszeri alkalommal egy kisfiú problémáit, aki orvosai szerint másfél évvel marad el kortársaitól. Kérdés sem fér hozzá, a Bars kezelés ebben az esetben is kimondottan nagy hozzájárulás lehet. Ám mindazon túl, hogy a gyökeres változás egy alkalom után nem garantálható, inkább azt javasoltam az édesanyának, hogy tanulja meg a technikát, és naponta, de legalább hetente többször segítse kisfia idegrendszeri fejlődését azzal, hogy ad neki egy 15-20 perces kezelést.    

Számos tanulmány, mérés készült az utóbbi években arról, hogy ez a módszer milyen agyi folyamatokat indít be, és milyen változásokat hoz létre a testben. Biztos vagyok benne, hogy folyamatosan újabb és újabb felhasználási területekre derül majd fény, pedig már most is olyan, mint MacGyver mindenre alkalmas biztosítótűje. Nem tudok olyan esetet, amikor ne volna épp alkalmas az idő egy kis Bars kezelésre.

Ezek azok a tények, ami miatt célomul tűztem ki az idei évre, hogy a lehető legtöbb családhoz eljuttatom az információt, hogy megismerjék, hogy felismerjék a benne rejlő lehetőségeket, és beilleszthessék életükbe. Legyünk még ennél is sokkal többen, akik használjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.