Csend…

Csend van most bennem. Mélységes csend, és némaság. Teljes újratervezés. Mégis… annyi mondanivaló! A bökkenő csak annyi, hogy a mondandóm leginkább a szavakon túl volna. Sebaj, innen szép nyerni! Megpróbálom átadni lelkem üzenetét! Ha csak egy kis része átmegy, ha már megmozdul Benned valami tőle, megérte!

Honnan is kezdjem? Hol az eleje? Látod, tényleg nem egyszerű. A hétvégén tanfolyamon voltam. Egy olyan kurzuson, ami minden túlzás nélkül állíthatom, hogy megváltoztatta az Életemet annak minden aspektusával, minőségével együtt. A világról alkotott képemet, a magamról alkotott képemet, az emberekről, a családról, a felelősségről, a múltról, a jövőről, és végül, de nem utolsó sorban a Férfiakról.

Férfiakról, bizony! A workshop címe: Hogyan szelídítsünk Férfit?

Azt gondolhatnád, hogy valami kis tingli-tangli női praktikás fejtágításról beszélek, de nem. Azt is gondolhatod, hogy receptet kaptunk a Férfiak működéséhez. Ez tulajdonképp igaz is, de ha ezt mondanám, töredéke lenne mindannak, ami ott átjött.

Tudtam, hogy nagy változás lesz, tulajdonképp pontosan ezért a változásért mentem, és sejtettem, hogy nem véletlenül tétovázom – jobban mondva várom ki azt a pillanatot, amikor minden sejtem azt kiáltja, MOST van itt az idő, MOST menjünk!

Nem csupán a Férfiakhoz kaptam valamicske iránymutatást, hanem ennek tükrében valójában Önmagamhoz. Méghozzá akkora adaggal, hogy még most is csak ülök a csendben, és próbálom feldolgozni mindazt, amit létrehozott bennem.

Kérlek végy egy mély lélegzetet, fogd meg a kezem, és gyere most velem!

Érezd át mindazt, ami a szívemben van, miközben írom ezt Neked. Vezetlek. Fontos, hogy tudd!

Kedves Nőtársam! Te, aki most e sorokat olvasod, tudod, hogy mekkora felelősség van a kezedben? Tudod, hogy mekkora teremtő erő? Tudod, hogy Te is kulcs vagy egy olyan világ megteremtéséhez, amiben jó élni? Hidd el, mostanáig én sem tudtam, és ez az, ami leginkább földre terített.

Én nem tudtam… és ez felkavaró. Egyszerre vagyok letaglózott, dühös, összetört, és büszke, fénylő, lágy, és erős.
Nem tudtam, hogy felelős vagyok.
Nem tudtam, hogy mindaz, amit tehetek, az egy világ megváltoztatására képes.
Nem tudtam, hogy érdemben tehetek valamit.
Nem tudtam azt sem, hogy vezető vagyok. Ahogy Te is, Kedves!

Nem tudtam, hogy “csak” Nőnek kell lennem.
Nem tudtam, hogy mekkora mértékben múlik épp ezen a holnap világa.
Ahogy Rajtad is csodálatos Lány, Nő, Anya, Feleség, Varázsló, Vezető.

Te is kellesz hozzá! A szépséged. A mosolyod. A gyengédséged. A lágyságod.

És mindeközben az a monumentális ERŐ, aminek hegycsúcsán üldögélsz születésed óta, és soha senki nem mondta el Neked mit kezdj vele, hogyan használd, és legfőképpen azt, hogy mennyire értékes.

ÉRTÉKES VAGY, ÉS MÉG CSAK EL SEM TUDOD KÉPZELNI, MENNYIRE!

Elrontottuk Hölgyek! Elrontottuk. Nincs mentség, így van. Tudtuk, hogy valami nincs rendjén, éreztük, hogy más irányba kellene kormányoznunk, de nem tettük. Hagytuk, hogy így legyen, ahogy most van.

Hát igen. Gyakran még mutogattunk is. Mert ők… mert a világ… mert ez… mert az… mert nem segítettek… mert nem tanítottak… mert… mert… mert…

Fontos ez? Szerintem nem.

Az Élet kulcsa van a kezünkben

Nem a Férfiakéban, nem a körülményekében. A Miénkben! Méghozzá olyan könnyedséggel, ahogy csak egy Nő képes kormányozni.

Nem célom ismereteket átadni abból, amit ott tanultunk. Lehetetlen volna, ezt kérlek ne is várd tőlem! Csak kiragadott részlet lenne, és temérdek félreértés. Én magam is csak kapisgálom, és úgy érzem, hogy még nagyjából harminchétezerszer hallgatnám újra az egészet, hogy úgy igazán minden átjöjjön belőle.

Így az ismereteket adják át azok, akiknek bőséges tudásuk van ehhez! Nézz nyugodtan utána a dolgoknak Ági és Gyula csatornáin: a Facebook csoportjukban, olvasd el a bejegyzéseiket a weboldalon, nézz videókat Youtube-on, és ha teheted, végezd el Te is ezt a tanfolyamot. Megértesz majd engem is utána.

Én biztosan megyek velük tovább a következő szintre, mert sehol máshol nem találtam olyan lehetőséget, ahol visszakaphatok a valóban mély, ősi és nélkülözhetetlen tudásból. (No meg egyben a legmodernebbekből is!) Magamért. A Páromért. A Gyermekemért. A Családomért. És Érted is.

Amit én szeretnék, az az, ha megértenéd, vissza kell térnünk a természetes működéseinkhez

Az alap programjainkhoz, amik évezredek óta ott lapulnak bennünk, és soha, soha, de soha nem lesznek elavultak.

Elvittek minket más irányba? Igen. Beleszülettünk már az elférfiasodásba? Elég sokan már ebbe születtünk, igen. Soha nem tanítottak igazán NŐnek lenni? A lényeget nem tanították, így van. Leginkább azt tanították, hogyan légy férfiasan erős? Hát… igen.

Itt az idő egy jobb irányba terelni a hajót? IGEN!

Most már értem, hogy van itt valami, amivel nekünk, Nőknek kell tudni bánni. És tudunk is! Te is, én is, és mindannyian képesek vagyunk rá. Itt az idő, hogy megismerjük, felismerjük, használjuk, létezzük, és aztán át is adjuk azt a következő nemzedékeknek, mielőtt annyira távolra sodródna, hogy lehetetlen küldetés legyen előásni újra.

Elemi szükséglete a világnak, hogy a nők nőként létezzenek, így lehetőséget adva arra, hogy a férfiak is Férfiak lehessenek, és mindannyian visszanyerjük valaha volt lényegünket. Vagy talán még annál is többet, és a világunk egy kecses kanyarral új irányba indulhasson: egy olyan kalandra, ahol a földi lét csupa mosoly, szeretet, könnyedség, ölelés, megértés, stabilitás, és forró szex!

Tudod mi a legeslegmegdöbbentőbb?

Fogalmunk sincs, mit jelent valójában A NŐ, és NŐKÉNT LÉTEZNI!

A kurzus után bizton állíthatom, hogy ha egyszer Te is részese leszel, ugyanezt mondod majd. Fogalmunk sincs! Gyakran még csak közelében sem vagyunk, és sokévnyi önismereti út után ez azért igazán megrázó élmény.

Belekóstolva pedig felemelő érzés Nőnek lenni! Számomra most már megtiszteltetés. Sokkal, sokkal, sokkal jobb érzés, mint belekényszerülni a férfiszerepbe, ami ebben az életemben nem vagyok. Igazi feloldozás, hogy egyáltalán nem KELL annak lennem, ami nem jön természetes módon bensőmből.

Sokszor nem tudtam mi a gond. Egyszerűen csak kellemetlen volt a lét. Éreztem, hogy valami nincs a helyén. Van valami, aminek nem így kellene lennie. Nos, női szerepem egészen biztosan nem volt a helyén, és ez után a tapasztalás után már azt is érzem, hogy mekkora mértékben befolyásolta mindennapi közérzetem.

Az út még hosszú, tudom. Sokat kell tanulnom. De elindultam, és már most érzem ennek felszabadító hatását. A családom is érzi. Hegyvonulatok omlanak le a hátamról napról napra, óráról órára, és minden sejtemben érzem, hogy itt az ideje Nőnek lenni!

Sőt tovább is megyek, nem csak Nőnek, Királynőnek! Mert megígértem, és minden áldott nap, ahányszor csak eszembe jut ismét megígérem, hogy Királynő leszek! De erről talán majd később mesélek. 😉

Valószínűleg most kicsit megijedtél, hogy vajon mi várhat Rád. Nem kell félned! Csak lépj. Egyet, aztán még egyet, és még egyet. Szükségtelen előrerohannod! Az első lépés után majd jönni fog a következő, és mire felocsúdsz, már azzá a Nővé is váltál, aki minden képzeletedet túlszárnyalja.

Addig is találkozzunk Facebookon, instagramon, vagy egy személyes konzultáció keretében, mert bár nőiesség témában nem én vagyok a kompetens, de abban, hogy jól lehess Önmagaddal, biztosan segíthetek!

2 hozzászólás

  1. Nem tudok mit mondani, azaz megpróbálok. Hála az írásért, és hogy helyettem is elmondtad! Végtelen hála!!!

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.