Az egót tényleg el kell vesztegetni?

Ma hajnalban sokadjára látom azt a vélekedést, hogy az egó az a részünk, ami korlátok között érzi jól magát, a változás őt bizonytalanná teszi, és nem is csinál mást, mint napi huszonnégy órában, a hét minden napján azon igyekszik, hogy visszarángasson minket a földre. Minden egyes esetben áthatja a vélekedést – de tulajdonképp már azt is, ha csak kimondjuk azt a szót, hogy EGÓ – egy bizonyos, jól felismerhető energia: „Az egó rossz! Az egó negatív! Az egó ellen harcolni kell! Az egó ellenünk dolgozik.” (Vicces, hogy még a helyesírás ellenőrző is ÉGŐ-re módosítaná ezt a szót. 😀 )

baloes-de-ego.html

Nos, ez ebben a formában egy zseniálisan jó eszköz, és egy nagyszerű indok arra, hogy kicsivé, végessé, és gyengévé tegyük magunkat az egó rosszasága mögé bújva. Széttárhatjuk a karunk, hogy nem tudunk mit tenni, ilyen az agyunk sajnos, mindig közbeszól, nem tehetünk ellene semmit. Az Access nézőpontja az, hogy nincs sem rossz, sem jó, csak dolgok vannak, amiket választunk, és teremtünk magunknak.

Komolyan eltűnődtem… Mi lenne akkor, ha nem akarnánk ELLENE tenni semmit? Milyenné válnánk mi, és milyenné válnának a kapcsolataink, és úgy összességében a világ, ha befejeznénk az egóval való kicsinyes harcra való koncentrálást, és teremtenénk egy teljesen más valóságot? Vajon milyen lenne ez az egó dolog, ha nem tennénk rosszá? Milyen lenne kívülről szemlélni őt? Milyen lenne beszélgetni vele, megkérdezni, hogy hogyan lehetünk hozzájárulás egymásnak? Mi változna azáltal, ha megváltozna a nézőpontunk, és többé nem tennénk őt sem rosszá, sem jóvá? Milyen lenne az együttműködés, ha a neki való ellenállás falait leengednénk? És mi van akkor, ha az egó nem önmaga teszi a kicsinyes kis lépéseit, hanem mi magunk használjuk eszközként arra, hogy kicsivé tegyen, a földön tartson? Hol van az az egyetlen aprócska kapcsoló, amit átbillentve teljesen megváltozik a viszonyunk az egóval?

corporate-memory

Ez a téma már egy ideje foglalkoztat. Meguntam a harcot a saját fránya kis egómmal, és azt választottam, hogy együttműködöm vele. Feltettem a fenti kérdéseket, és kíváncsisággal várom, hogy vajon most mi tud majd megnyilvánulni, amire eddig még sosem voltam éber. Az elvárásaimat, kivetítéseimet töröltem, hogy ezek után minek hogyan kell majd működnie. Csak figyelek,és teljes kíváncsisággal szemlélem, ami most megnyilvánul.

Van egy dolog, amire most, írásközben lettem éber. Számomra az egó egy zavaró beültetés, ami arra hivatott, hogy megzavarja a tudatosságot. Nem szeretném azt állítani, hogy ez mindenkire igaz. Előfordulhat, hogy számotokra valami teljesen más működik. Egy viszont biztos: a méreg, harag, düh, gyűlölet, a hibáztatás, szégyen, megbánás, és bűntudat, az élet és halál, a valóság, a félelem, a kétely, és még sok minden más is mind-mind része annak, amit egónak nevezünk.

Ha van kedved, próbáld ki te is, és ha még ahhoz is van kedved, oszd meg velem a tapasztalataid a megélt változásokról.

Ha pedig szívesen megtudnál még többet az Access Consciousnessről®, szeretettel várlak tanfolyamaimon, vagy egyéni kezelésen, konzultáción, akár online is.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.